ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

TRANSFIRE (ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ)

Υψηλής ποιότητας λιπαντικό μεταφοράς θερμότητας µε χαμηλή τάση εξατμίσεως και υψηλά επίπεδα ειδικής θερμότητας, θερμικής σταθερότητας και θερμικής αγωγιμότητας.

Περιγραφή

Το TRANSFIRE είναι ορυκτέλαιο υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιείται σαν υγρό μεταφοράς θερμότητας, όπου η θερμοκρασία λειτουργίας φτάνει μέχρι τους +320°C. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ψύξη μετάλλων και τη βαφή χάλυβα.

 

Εφαρμογές

  • Κλειστά συστήματα μετάδοσης θερμότητας μέχρι τους +320°C.
  • Ανοιχτά συστήματα μετάδοσης θερμότητας μέχρι τους +220°C.

 

Ιδιότητες – Οφέλη

  • Μεγάλο θερμοκρασιακό πεδίο από -18°C  έως +320°C.
  • Εξαιρετικά υψηλός συντελεστής μεταφοράς θερμότατος.
  • Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του λαδιού χάρη στην υψηλή θερμική σταθερότητα και την αντοχή στη διάσπαση των µορίων του.
  • Αυξημένη αντοχή στην οξείδωση.
  • Δεν είναι τοξικό ούτε διαβρωτικό και έχει χαμηλή πίεση ατμών.

 

Οδηγίες Λειτουργίας

Σημαντικός παράγοντας για την διάρκεια ζωής του ορυκτελαίου είναι ο θερμαντήρας. Για να αποφύγουμε προβλήματα και να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής πρέπει ο κυκλοφορητής να μπορεί να δημιουργεί μέσα στο θερμαντήρα τυρβώδη ροή µε επιφανειακές ταχύτητες 2.0 – 3.5 m/sec ανάλογα µε τη γεωμετρία της επιφάνειας. Έτσι η μεταφορά θερμότητας θα γίνεται ομοιόμορφα σε όλη τη μάζα του λαδιού, χωρίς τοπικές υπερθερμάνσεις στο οριακό στρώμα του λαδιού (αυτό δηλαδή που έρχεται σε επαφή µε τις θερμαινόμενες επιφάνειες), που θα είχαν σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση των µορίων του και την οξείδωσή του. Το επιτρεπτό όριο θερμοκρασίας για το στρώμα αυτό είναι +340°C. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει και οι φλόγες της θέρμανσης να χτυπούν απευθείας τους σωλήνες του λαδιού.

Είναι απαραίτητο να υπάρχει ένα δοχείο διαστολής, που θα επιτρέπει τις αλλαγές στον όγκο του ορυκτελαίου κατά τη θέρμανση ή ψύξη. Το δοχείο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε χωρέσει και την αύξηση του όγκου του ορυκτελαίου, που οφείλεται στη διαστολή του. Για τον υπολογισμό αυτό, χρήσιμοι είναι οι προσεγγιστικοί πίνακες μεταβολής της πυκνότητας µε τη θερμοκρασία, που παραθέτουμε. Το σύστημα σωληνώσεων πρέπει να είναι εφοδιασμένο µε αρκετά εξαεριστικά για να φεύγουν ο ατμός και ο εγκλωβισμένος αέρας, που στις ψηλές θερμοκρασίες λειτουργίας έχει την τάση να οξειδώνει το λάδι.

Τέλος η σταθερή ροή μέσα από τον θερμαντήρα ανεξάρτητα από τις συνθήκες στο δοχείο επεξεργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί µε µία by-pass σωλήνωση κατά μήκος αυτού του δοχείου, η οποία θα φέρει βαλβίδα σταθερής πίεσης, ικανή να δέχεται ολόκληρη την παροχή του λαδιού.

 

Διάρκεια ζωής –  Συντήρηση

 

Η διάρκεια ζωής του ορυκτελαίου TRANSFIRE, σε οποιοδήποτε σύστημα και αν χρησιμοποιείται, εξαρτάται από την σχεδίαση και την χρήση του συστήματος. Έτσι, εάν αυτό είναι καλά σχεδιασμένο και δεν δέχεται ανομοιόμορφα θερμικά φορτία κατά τη χρήση του, η ζωή του ορυκτελαίου μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια. Είναι πολύ σπουδαίο να ελέγχουµε τακτικά την κατάσταση του ορυκτελαίου, αφού ο ρυθμός αλλαγών των φυσικών χαρακτηριστικών είναι πιο σημαντικός από τις πραγματικές τιμές.

 

Πρέπει να παίρνουμε ένα δείγμα από κάθε σύστημα που έχει γεμιστεί πρόσφατα µε ορυκτέλαιο, περίπου µία εβδομάδα μετά το ξεκίνημα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αρχείο. Αργότερα πρέπει να παίρνουμε δείγματα κάθε 6 μήνες και να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα µε αυτά των προηγουμένων δειγμάτων. Οι ιδιότητες του ορυκτελαίου, που πρέπει να ελέγχονται είναι το ιξώδες, η οξύτητα, το σημείο ανάφλεξης και η περιεκτικότητά του σε αδιάλυτα συστατικά.

Επιπλέον πληροφορίες

Συσκευασία

20L, 205L

Κωδικός προϊόντος: SK135 Κατηγορία: Ετικέτα:

Eίδατε πρόσφατα

TRANSFIRE (ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ)

ΓΚΡΙ ΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΛΙΠΑΝΤΙΚΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ TRANSFIRE 20LT

Ρωτήστε για το Προϊόν

TRANSFIRE (ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ)

Μετάβαση στο περιεχόμενο